Klasgenootjes Tijn steunen zijn nagellak-actie: mooi, maar ook emotioneel - Omroep Brabant
Video

Klasgenootjes Tijn steunen zijn nagellak-actie: mooi, maar ook emotioneel

23 december 2016 om 20:27
nl
De actie 'Lak-aan' van de zieke Tijn kreeg vrijdag een vervolg in zijn eigen dorp Hapert. Zijn klasgenootjes van basisschool 't Palet lakten met veel toewijding en enthousiasme de nagels van tientallen dorpelingen. In anderhalf uur tijd haalden ze daarmee bijna vierduizend euro op. Dat is mooi, maar alle aandacht voor Tijn en zijn ziekte roept ook heftige emoties op bij de kinderen.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

LEES OOK: Wat een held! Tijn haalt meer dan anderhalf miljoen op voor Serious Request
Vaders en moeders en opa's en oma's van de klasgenootjes van Tijn lieten vrijdag vol overtuiging hun nagels lakken door de klasgenootjes van de jongen. "Het is mooi dat zo'n manneke zoiets op touw heeft weten te zetten terwijl hij zelf zo ziek is",  zei één van hen. De kinderen zaten in hun klas achter hun bureautjes met daarop witte vellen met de getekende contouren van twee handen. Daarnaast tientallen potjes nagellak, in alle kleuren van de regenboog.
[tweet:https://twitter.com/tonnievossen/status/812283611370188800]
"Eigenlijk wilde ik de kleur rood, want dat past het beste bij een brandweerman." Bas is lid van de vrijwillige brandweer in Hapert. "We hebben geld bij elkaar gelegd in de personeelspot voor deze actie. Dit is te mooi om te laten liggen."
LEES OOK: Miss Montreal raakt gevoelige snaar met liedje over Tijn: 'Je bent een voorbeeld voor ons allemaal'
BeroemdJuf Ine van groep 3 heeft alle kleuren van de regenboog op haar vingers. "Het is heel mooi om dit voor Tijn te kunnen doen. In het begin van de week zei hij nog tegen mij: 'Juf, misschien word ik wel beroemd'. En dat is dubbel en dik uitgekomen."
MoeilijkBij de klasgenootjes van Tijn is volgens haar nu pas het besef doorgedrongen wat er met Tijn aan de hand is. "Voor zover dat bij kinderen van zes jaar al helemaal door kan dringen." De juf geeft in de klas veel ruimte voor de vragen die de kinderen hebben. "Er wordt nu vaak gezegd: volgend jaar is Tijn er niet meer."
Ze vertelt dat het goed is om deze boodschap langzaam bij de kinderen over te brengen, maar door alle aandacht voor de actie is dat nu niet meer mogelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.