'Het Mooiste Kersthuis van Brabant' staat in... Veldhoven!

23 december 2016 om 20:28
nl
De kerstlichtshow van de familie Visser uit Veldhoven mag de titel 'Mooiste Kersthuis van Brabant' dragen. Er waren vijf genomineerden en u mocht stemmen op uw favoriet. Er is ruim duizend keer gestemd en met bijna 40% van de stemmen is Veldhoven de grote winnaar.
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

Via Facebook deed Omroep Brabant een oproep: wie heeft het mooiste kersthuis van Brabant? Er kwamen honderden reacties op. Bij vijf daarvan gingen wij op bezoek om een reportage te maken. Daarna mocht u stemmen op uw favoriet en dat heeft u massaal gedaan. Meer dan duizend mensen brachten hun stem uit, en we hebben een winnaar!
De kerstlichtshow van de familie Visser uit Veldhoven kwam als grote winnaar naar voren. Henk Visser is dolblij met zijn overwinning: "Fantastisch. Hier hebben we voor gewerkt. Ik ben er het hele jaar mee bezig, na de zomervakantie beginnen we met de liedjes uitzoeken, en dan gaan we langzaam opbouwen." Al veel mensen hebben de lichtshow inmiddels bezocht: "Ik denk inmiddels zo'n 3.000, vorig jaar waren het er 5.000. Ik denk dat we er dit jaar wel overheen gaan" aldus Henk.
Vijf bijzondere kersthuizenAlle kersthuizen zijn bijzonder, net als de mensen die er in wonen. Zo toverden Riny Vogels en Nelly Boer uit Raamsdonksveer hun tuin om tot een echte kersttuin. En iedereen die wil komen kijken is welkom. "Het gaat er ons om dat mensen hiervan kunnen genieten", aldus het paar dat negen weken werk heeft gestoken in het ombouwen van hun tuin.
LEES OOK: Is dit de mooiste kersttuin van Brabant?
In Schijf staat ook een bijzonder huis. De pas 19-jarige Martijn van Overveld regelt alle versiering zelf en maakt ook zelf de lichtgevende ornamenten. "Een uit de hand gelopen hobby", noemt hij het zelf.
LEES OOK: Staat het mooiste kersthuis van Brabant in Schijf?
De familie Flieger in Bakel heeft een heus kerstdorp in de woonkamer staan. "Het begon ooit met een paar huisjes en poppetjes maar elk jaar kwam er een tafel bij", vertelt Daisy Flieger, dochter des huizes. Eind oktober zijn ze al begonnen met het opbouwen van het gedetailleerde dorp.
LEES OOK: Staat het mooiste kersthuis van Brabant in Bakel?
En in Boxtel wonen ook twee grote kerstfans. Theo en Monique Blom zijn naar eigen zeggen "echte kerstfreaks". Al achtien jaar versieren ze hun huis van binnen en van buiten. "We zijn verzot op lampjes. En we krijgen ook veel kijkers die foto's komen maken", vertelt het paar trots.
LEES OOK: Heeft Boxtel 'Het mooiste Kersthuis van Brabant'?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.