Benito van de Pas bereikt derde ronde WK na dartsthriller tegen Terry Jenkins

23 december 2016 om 21:12 • Aangepast 21 november 2020 om 04:59
nl
Darter Benito van de Pas is erin geslaagd om de derde ronde te bereiken van het WK Darts. In een absolute kraker versloeg de Tilburger Terry Jenkins. De beslissing viel pas in de tiebreak van de zevende set: 4-3 (3-2 0-3 3-1 3-1 1-3 0-3 5-3).
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram
Wachten op privacy instellingen...

De ervaren Engelsman leek lange tijd geen partij voor Van de Pas, die een stuk relaxter stond te gooien dan in de eerste ronde toen hij het opnam tegen de Maleisiër Shah. ‘Big Ben’ wist de eerste set vrij makkelijk op zijn naam te schrijven door Jenkins in de laatste leg van de set te breken.
Jenkins kwam daarna nog wel ijzersterk terug door de tweede set te winnen met 3-0 in legs, maar daarna begon Van de Pas gas te geven. De Tilburger trok de wedstrijd naar zich toe en liep vrij makkelijk uit naar 3-1 in sets.
Revolte JenkinsAan het begin van de vijfde set brak Van de Pas meteen de Engelsman in de eerste leg waarna Jenkins de handdoek in de ring leek te gooien. Niets bleek echter minder waar. Jenkins brak Van de Pas meteen terug door 120 uit te gooien en pakte ook zijn eigen leg.
Ook de volgende set ging naar de Engelsman waardoor een zevende set nodig was om de wedstrijd te beslissen. In die set wisten beide darters elkaar te breken maar trok Van de Pas uiteindelijk aan het langste eind. Al moest er wel een verlenging aan te pas komen.

Wachten op privacy instellingen...

Volgende rondeVan de Pas moet het in de achtste finale opnemen tegen titelverdediger Gary Anderson. De Schot ontdeed zich vrijdagavond in de tweede ronde simpel van de Engelsman Andrew Gilding: 4-0 (3-1 3-1 3-1 3-1). De 46-jarige Anderson veroverde de afgelopen twee jaar de wereldtitel. De wedstrijd is komende woensdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.