OM verstrekt rapporten rond in 2007 overleden Tilburgse arrestant Corné Pieterse aan dochters

23 december 2016 om 17:37
nl
Het OM heeft vrijdagmiddag rapporten van de sectie en het toxicologisch onderzoek verstrekt aan de dochters van de in 2007 overleden arrestant Corné Pieterse. Hij stierf destijds na een worsteling met agenten. Zijn dochters en hun advocaat Peter Schouten willen weten of Pieterse door toedoen van de politie is overleden.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

Uit politieonderzoek kwam destijds naar voren dat de Tilburger overleed als gevolg van hartfalen door een te hoge concentratie amfetamine. Dochters Anouck en Ronja willen dat er een nieuw onderzoek komt naar het overlijden van Pieterse. “En dan gaat het met name over de vraag of Pieterse is overleden door een nekklem,” vertelt Schouten.
'Inzage als rouwverwerking'Vrijdag kregen de twee dochters samen met hun advocaat de gelegenheid om het rijksrecherche-onderzoek te lezen en vragen te stellen aan het OM. “We doen dat vanuit het oogpunt van rouwverwerking, juist om te laten zien dat er door agenten niets fout is gedaan,” vertelt Martine Pilaar van het Openbaar Ministerie. “Uit alle stukken blijkt dat hij overleed door de effecten van amfetamine op het hart.”
Advocaat Schouten gaat stukken uit het dossier voorhouden aan forensisch patholoog Frank van de Goot. Ook wil Schouten een artikel-12 procedure starten om ervoor te zorgen dat de dood van Pieterse opnieuw wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.