Herboren Marianne Vos zegeviert in veldrit Diegem

23 december 2016 om 20:28
nl
Marianne Vos lijkt weer helemaal de oude. De zevenvoudig wereldkampioene veldrijden uit Babyloniënbroek zegevierde vrijdag in de Superprestige van het Belgische Diegem. Het was pas haar tweede veldrit na een afwezigheid van bijna twee jaar.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Vos kwam solo over de finish in de cross die onder kunstlicht werd verreden. In de slotronde moest de 29-jarige nog wel alles geven om de Belgische Sanne Cant van zich af te houden, maar ze deed dat met verve.
BlessuresVos begon na het WK veldrijden van begin 2015 in Tabor te sukkelen. Blessures hielden haar heel lang van de fiets en mede daardoor besloot Vos het veldritseizoen van 2015-2016 te laten schieten. Ze was afgelopen zaterdag bij haar rentree in Antwerpen met de vierde plaats al veelbelovend.
In Diegem liet ze het initiatief aanvankelijk aan de sterk rijdende Cant, maar in de voorlaatste ronde schroefde de Nederlandse – die ook wereldtitels op de weg en olympisch goud op de weg en de baan in bezit heeft - het tempo op. Met een kleine voorsprong op de Belgische kampioene begon Vos aan de laatste ronde, waarin ze stand hield.
“Ik ben hier heel blij mee. Voor de overwinning rijden is geweldig. Het was een snel parcours, maar ook zwaar. Sanne Cant maakte het me zeker niet makkelijk'', zei de winnares op de Belgische televisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.