Premier Rutte: 'Glazen Huis Breda is even de huiskamer van Nederland' - Omroep Brabant
Video

Premier Rutte: 'Glazen Huis Breda is even de huiskamer van Nederland'

24 december 2016 om 13:00
nl
BREDA - Het aftellen is begonnen voor de 3FM dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Zaterdagavond verlaat het duo rond de klok van 21.00 uur het Glazen Huis in Breda. Dan wordt ook de eindopbrengst bekend van de benefietactie 3FM Serious Request, die dit jaar gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Serious Request 2016 zal de geschiedenisboeken ingaan als de actie van de zesjarige Tijn uit Hapert. Tijn is ongeneeslijk ziek en hij lakt nagels van mensen die in ruil daarvoor geld storten voor Serious Request. De jongen heeft de harten van heel Nederland veroverd. Hij heeft bijna twee miljoen euro ingezameld. En het is niet onwaarschijnlijk dat hij vandaag nog over dat bedrag heen gaat.
Wil je weten hoeveel Tijn al heeft opgehaald, klik dan hier.
Een beetje lulligPremier Mark Rutte heeft zaterdagmorgen om acht uur, na bijna twaalf uur, het Glazen Huis in Breda verlaten. Met zijn nachtbezoek ondersteunde hij de benefietactie 3FM Serious Request "Ik vind het eigenlijk een beetje lullig dat ik nu wegga terwijl jullie nog tot vanavond door moeten", aldus Rutte.
[tweet:body:https://twitter.com/JanHamming/status/812397261342785536]
Rutte sprak er met luisteraars en bezoekers en lakte nagels van mensen die de lakactie van de zesjarige, ongeneeslijk zieke Tijn steunden. Verder zette hij handtekeningen op allerlei artikelen in het Glazen Huis die zaterdagavond worden geveild. Ook sprak hij vaders om te vertellen dat hun kinderen later thuiskwamen, 'omdat het op de Grote Markt in Breda zo gezellig is'. Die gezelligheid was voor Rutte de reden om het Glazen Huis de huiskamer van Nederland te noemen.
Op en rondom de Grote Markt zijn zaterdag nog veel activiteiten. Er is voor de laatste dag van Serious Request veel animo. Het plein stond zaterdagmorgen vroeg al vol met bezoekers uit het hele land.
[tweet:body:https://twitter.com/SeriousRequest/status/812043127573778432]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.