Wie is de Brabantse politicus van het jaar?

25 december 2016 om 12:51 • Aangepast 21 november 2020 om 04:58
nl
Nog een week en dan is het 2017. Een ideaal moment om terug te bikken op het jaar 2016. Dit doet Omroep Brabant met 'eindejaarspolls'. Vandaag zijn we benieuwd wie wordt gekozen tot beste Brabantse politicus van 2016.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Emile Roemer (SP)Meerdere Kamerleden twijfelen aan Roemer, maar is hij dan wel de Brabantse politicus van het jaar? Verschillende fractieleden deden 14 december anoniem hun verhaal in het AD.
Ze vrezen dat de verkiezingen in maart net als vier jaar geleden zullen uitdraaien op een fiasco. Roemer is sinds 2010 politiek leider en fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer.
Henk Krol (50PLUS)Verguisd en bewonderd is hij, de lijsttrekker van 50PLUS. Begin januari werd Krol verkozen tot 'Nestor van het jaar 2015', kort daarna werd bekend dat het Openbaar Ministerie de Eindhovenaar niet langer verdenkt van subsidiefraude.
Ook won de partijleider bij de Social Media Awards 2016 de prijs voor 'slechtste bericht'. Krol feliciteerde schrijver Joost Zwagerman in november via Facebook met zijn verjaardag. Maar Zwagerman pleegde in september van dit jaar zelfmoord.
Lilian Marijnissen (SP)Of is misschien toch 'de dochter van…' de Brabantse politicus van het jaar? Lilian Marijnissen uit Oss treedt in de voetsporen van haar vader Jan.
De 31-jarige dochter van de ex-partijleider staat op de derde plaats van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van de Socialistische Partij. Ook op relatiegebied was veel rondom haar te doen. Want is ze nou wel of niet samen met omroepbaas Jan Slagter?
Jesse Klaver (GroenLinks)Dan de laatste kanshebber: de frisse wind van GroenLinks Jesse Klaver. Klaver uit Roosendaal is op weg naar het lijsttrekkerschap van GroenLinks voor de komende verkiezingen.
De fractievoorzitter van de partij in de Tweede Kamer is de enige kandidaat. Klaver (29) volgde in mei vorig jaar Bram van Ojik op als fractievoorzitter. Hij kwam in 2010 in de Tweede Kamer.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.