Video

Marianne Vos wint wereldbekerwedstrijd veldrijden Heusen-Zolder

26 december 2016 om 15:13 • Aangepast 21 november 2020 om 04:57
nl
Marianne Vos is helemaal terug in het veld. Maandag won ze de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder. Het was pas haar derde veldrit na een afwezigheid van bijna twee jaar.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Vos maakte pas een dikke week geleden haar rentree in het veld. Ze verzamelde nog nauwelijks punten en moest daarom achteraan starten.

Wachten op privacy instellingen...

InhaalraceEn dus zat er voor Marianne Vos niets anders op dan een inhaalrace te rijden. Vrouw voor vrouw haalde ze haar concurrenten in en kroop ze dichterbij leidster Ellen van Loy.
Binnen drie ronden maakte ze deel uit van een kopgroep van zes rensters. Net op het moment dat Vos van fiets wisselde, koos haar ploeggenootte Lucinda Brand de aanval. Één ronde voor het eind werd Brand bijgehaald en viel de kopgroep even stil. Daar profiteerde Vos optimaal van. In de laatste ronde ging ze er vandoor en met een kleine voorsprong kwam ze over de finish.

Wachten op privacy instellingen...

'Heel blij'Voor Vos was het de derde wedstrijd van het seizoen, daarin boekte ze haar tweede zege. "Ik ben heel blij dat het geluk is", zei ze na afloop van de wedstrijd. "Het is een parcours dat me ligt." Dat Brand de aanval koos was niet ongunstig voor Vos. "Lucinda reed geweldig. Ik zat door haar aanval goed en rustig, de rest moest uit de tent komen. En in zo'n laatste rond is het toch ieder voor zich."
Eind januari staat de strijd om de wereldtitel op het programma, Vos groeit inmiddels naar een favorietenstatus. Zelf kijkt ze nog niet zo ver vooruit. "Het gaat goed en het voelt goed, ik denk dat ik redelijk in vorm ben. De komende twee weken staan er een aantal mooie wedstrijden op het programma, maar de strijd om de wereldtitel is nog ver weg."
Tweede zegeDe Belgische Sanne Cant (tweede) en de Tsjechische Katerina Nash (derde) stonden naast Vos op het podium. Vrijdag won Vos in de Superprestige van het Belgische Diegem. Ook toen moest Cant genoegen nemen met een tweede plaats. Wereldkampioene Thalita de Jong ontbrak maandag in Heusden-Zolder wegens ziekte.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.