Kerstmis is voorbij, we gaan kerstspullen inslaan!

27 december 2016 om 13:14 • Aangepast 21 november 2020 om 04:56
nl
Kerstmis is voorbij, maar toch zijn velen al een beetje aan het vooruitkijken: naar kerst 2017. Want op deze dag na kerst openen tuincentra hun deuren voor de uitverkoop. Tegen afbraakprijzen gaan de ballen, pieken en kunstbomen er uit. Alles moet weg.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

Verkeersregelaars op en naast de Heistraat in Oosteind zorgen er voor dat alles in goede banen wordt geleid. Aan de overkant van de straat is een extra parkeerplaats aangelegd. Al gauw staat het vaste parkeerterrein helemaal vol. Ook Belgen trekken er op uit als je naar de kentekens kijkt.
VakantieHet is vakantie dus je moet wat. Een bezoek aan een tuincentrum is een populair uitje. Op de kerstafdeling zijn de klanten vooral bezig met sfeervolle verlichting. Met meerdere dozen tegelijk verdwijnen ze in de karretjes. De afdeling met echte kerstbomen is verlaten. Ook de pittoreske miniatuurhuisje, vaak met lampjes en muziekjes, trekken veel bekijks.
[tweet:https://twitter.com/willemjanjo/status/813704044699144192]
Het zijn mooie tijden voor iedereen die van kerst en koopjes houdt. De tuincentra hebben geen klagen. Ze kunnen zo hun kerstcollectie opruimen. En mama en papa kunnen de kinderen even 'uitlaten'.
Later deze week begint de vuurwerkverkoop. Ook al zo'n publiekstrekker.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.