Video

Gevaarlijke boomhut krijgt een veilige opvolger: er kan weer geklauterd worden

27 december 2016 om 16:29 • Aangepast 21 november 2020 om 04:56
nl
Heel goed nieuws voor de kinderen uit de Purcelldreef in Tilburg: er mag weer geklauterd worden! Hun boomhut 2.0 is dinsdagmiddag officieel geopend. Afgelopen zomer werd de geliefde hut plotseling door de gemeente Tilburg afgebroken, omdat ie te gevaarlijk zou zijn.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

Voor kinderen uit de Purcelldreef en de omliggende straten waren er weinig speelplekken. Buurman Fons van Hest (82) besloot daarom samen met de kinderen eigenhandig een boomhut te bouwen. Uit de hele buurt kwamen kinderen naar de Purcelldreef om in de boomhut te klimmen.

Wachten op privacy instellingen...

Burgemeester op bezoekTotdat de hut op 9 augustus plotseling werd plotseling afgebroken. Dat leverde de gemeente Tilburg zoveel verontwaardigde reacties op, dat burgemeester Peter Noordanus uiteindelijk besloot zelf een kijkje te nemen bij de ‘boomhut des doods’. Met resultaat: er zou een nieuwe, veiligere boomhut worden gebouwd.  

Wachten op privacy instellingen...

Proosten met kinderchampagneDinsdagmiddag werd de hut officieel met kinderchampagne geopend. En de buurtkinderen? Die zijn door het dolle heen. “Nou is ie mooier want er zit een glijbaan op. En er komen ook nog bankjes volgens mij. We hebben een touwladder waarmee we erin kunnen gaan, dus hij ziet er heel mooi uit,” vertelt Jens enthousiast. Zijn buurmeisje vervolgt:  “We zijn wel blij dat de gemeente dit dan wel weer helemaal goed vindt en dat we gewoon weer een boomhut hebben. En nu kunnen de kleine kindjes er ook in.”

Wachten op privacy instellingen...

Van de oorspronkelijke boom is bij de nieuwe boomhut weinig meer te zien. “De boom zelf was eigenlijk ziek. Dus ze hebben de boom zelf afgezaagd," legt Jens uit. "Nu zit er alleen een stam op en daar hebben ze hem op gemaakt.”
Een hoop reuringVader Rob van den Brand is heel tevreden met het eindresultaat. “Het is een prachtige hut geworden. Het heeft wel voor een hoop reuring gezorgd in het land en met name in de stad Tilburg. Had het allemaal zo gemoeten? Tja.. de oude boomhut daar vond ik op zich niks mis mee. Alleen wat er nu staat is wel beduidend veiliger en beter én steviger.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.