Auto die ongeluk A2 filmde remde vanzelf: 'Opeens hoorden we een piepje en stonden we stil'

28 december 2016 om 20:48
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Het ongeluk op de A2 bij Valkenswaard
1/3 De zelfdenkende Tesla van Frank van Hoesen voorkwam ernstig ongeluk
"Dat was behoorlijk schrikken." Frank van Hoesel uit Breda reed dinsdagmiddag met zijn vrouw en kinderen op de A2 bij Valkenswaard toen voor hen een auto over de kop sloeg. Een dashcam legde alles vast. Dankzij Van Hoesels 'slimme auto' kwam hij op tijd tot stilstand.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

"De auto stond op automatische piloot. Hij reed vanzelf. Op een gegeven moment hoorden we een piepje, zagen we twee auto's op elkaar knallen en stonden we stil", vertelt de man uit Breda.
LEES OOK: Ongeluk op A2 bij Valkenswaard
Van Hoesel stapte niet direct uit om de slachtoffers te helpen. "Ik wilde eerst zeker weten dat wij veilig waren. Toen we zagen dat er geen auto's meer achterop kwamen stapten we uit."[Tweet:https://twitter.com/HansNoordsij/status/813848411611025408]SoftwareDe wagen van Van Hoesel stopte vanzelf omdat de software in de auto, een Tesla, het ongeluk al zag aankomen. Daardoor is hoogstwaarschijnlijk een veel ernstiger ongeluk voorkomen.
Een vriend van Frank plaatste de video van de dashcam op Twitter, waarna het internationaal werd opgepikt. Ook Elon Musk, het brein achter Tesla, deelde de video.
Geen ernstig letselVolgens Frank ging het met de slachtoffers van het ongeluk 'verbazingwekkend goed'. "Ze hadden een bloedneus en wat kleine schaafwondjes maar geen ernstig letsel."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...