Anis Amri die aanslag pleegde in Berlijn, maakte waarschijnlijk een tussenstop in Breda - Omroep Brabant

Anis Amri die aanslag pleegde in Berlijn, maakte waarschijnlijk een tussenstop in Breda

28 december 2016 om 11:59
nl
Anis Amri, de man die met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt in Berlijn, is hoogstwaarschijnlijk na de aanslag vanuit Duitsland, via Nijmegen naar Amsterdam gegaan. In Amsterdam heeft hij vermoedelijk een Flixbus naar Parijs genomen. De Flixbus maakt een tussenstop in Breda waar mensen opstappen.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

In Parijs is hij naar Lyon gereisd. Deze route is het meest aannemelijk volgens Franse media. Intussen zijn er ook beelden opgedoken van Amri in Nijmegen en in station Lyon-Part-Dieu.
De kranten La Repubblica en Corriere della Sera schrijven dat in de rugzak van Amri een simkaart is gevonden. Deze simkaarten werden tussen 20 en 22 december gratis uitgedeeld in winkelcentra in Breda, Nijmegen en Zwolle. Volgens onderzoekers is de gevonden simkaart een teken dat Amri via een van deze drie steden naar Lyon is gereisd.
Breda in reconstructie?Op een bewakingscamera in station Lyon-Part-Dieu is de Tunesiër op 22 december rond de middag gesignaleerd.
De Nederlandse politie werkt mee aan een reconstructie van de vluchtroute van Amri. Het Landelijk Parket meldt dat inderdaad wordt onderzocht of Amri in Nederland is geweest.
De Tunesiër reed op 19 december met een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. Vier dagen later werd hij in Milaan doodgeschoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.