Video

Verjaardagsfeestje met 4000 kinderen: 'Als je het echt wilt, is alles mogelijk'

28 december 2016 om 17:01 • Aangepast 21 november 2020 om 04:54
nl
Wie jarig is, viert feest. En dus sluit de bibliotheek in Eindhoven haar jubileumjaar woensdag af met een groot techniekfestival voor kinderen. Ruim vierduizend bezoekers kwamen naar het Tech & Play Kids Festival in het Beursgebouw.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Losgaan op een dj-set, knutselen aan de stad van de toekomst en leren programmeren en coderen. Het is nog maar een kleine greep uit alles wat de kinderen kunnen doen tijdens het Tech&Play Kids Festival. De Eindhovense bibliotheek bestaat honderd jaar en dat wilde ze op een speciale manier vieren.
"De bibliotheek staat voor de ontwikkeling van iedereen en dat doen we door kinderen te laten lezen maar we willen ook andere manieren vinden om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren", aldus de directeur Albert Kivits. "Dat kan door kinderen te laten knutselen of door ze te leren coderen en programmeren. Dat proberen we met dit festival nog eens te benadrukken."

Wachten op privacy instellingen...

Dj'en en pannenkoeken bakken met je naamBas is een van de bezoekers. Vol overgave staat hij te scratchen bij de dj-set. "Het is leuk om te doen maar wel moeilijk", legt Bas uit. Het festival vindt hij wel heel erg leuk. "Er zijn heel veel dingen te doen en je hoeft dus niet saai naar iemand te luisteren."
Een van die dingen die je kunt doen, is je naam laten bakken in een pannenkoek. "Dit is echt vet om te zien", vertelt Loek terwijl hij vol bewondering naar het apparaat kijkt dat bezig is om zijn pannenkoek te maken.

Wachten op privacy instellingen...

Antoine heeft het apparaat gemaakt. En daarmee wil hij de kinderen iets meegeven: "Als je het wilt, je alles kunt bouwen", aldus de bouwer. Of de kinderen dat helemaal doorhebben, is de vraag. Fascinerend vinden ze het in ieder geval wel. Met grote ogen kijken ze naar de bakplaat.
Nieuwe traditie?De directeur van de bibliotheek kijkt tevreden om zich heen. Kivits: "Ik had niet verwacht dat het zo druk zou zijn, maar hier zijn we heel blij mee." Een tweede editie of zelfs nog meer ziet hij dan ook wel zitten. "Ik denk dat hier een hele mooie traditie is geboren."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.