Dai Dai Ntab verrast opnieuw met winst Nederlandse titel op 500 meter

28 december 2016 om 20:40 • Aangepast 21 november 2020 om 04:53
nl
Dai Dai Ntab zorgde begin december voor een grote verrassing tijdens de wereldbeker in Astana, door de 500 meter te winnen. Woensdagavond zorgde hij voor een nieuwe stunt door dezelfde afstand te winnen tijdens de NK afstanden in Heerenveen.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

De Oisterwijkse schaatser stelde op 9 december nog teleur in Thialf. Een kleine week na zijn stunt kwam hij tijdens de wereldbekerwedstrijden niet verder dan de twaalfde plaats. In hetzelfde stadion liet Ntab zich woensdag weer van zijn beste kant zien, hij won - met een minimale voorsprong - de 500 meter.
De 22-jarige Ntab was 0,03 seconden sneller dan de nummer twee Ronald Mulder (34,83). Jan Smeekens pakte het brons in een tijd van 34,91.

Wachten op privacy instellingen...

'Kers op de taart'Ntab begon in eerste instantie met een valse start, door de zenuwen. "Het was kiele, kiele, de spanning was bij mij om te snijden", gaf Ntab na afloop toe. "Ik baalde van mijn valse start, maar mijn race verliep daarna prima. Ik mag eindelijk een keer naar het WK en bovendien ben ik nu Nederlands kampioen. Dat is de kers op de taart."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.