Vandaag in Brabant mogen we vuurwerk kopen (maar nog niet afsteken)

29 december 2016 om 08:14
nl
Vanaf vandaag mag er weer vuurwerk verkocht worden. Dat betekent niet dat er al geknald mag worden, want dat mag alleen tussen zaterdagavond zes uur en zaterdagnacht twee uur. Maar de ervaring leert...
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • ...dat er ook de dagen voor de jaarwisseling al veel vuurwerk wordt afgestoken. Honden, katten en vogels hebben het niet gemakkelijk, vandaar dat we al wat tips gaven om het voor hen ook wat draaglijker te maken.
  • Een familie in Kaatsheuvel heeft al meer dan tachtig jaar een wagon in de tuin staan, maar nu gaat die naar het Spoorwegmuseum.
  • Vandaag wordt zonnig en vrij koud. In de middag is het maximaal een graad of 3. In de avond en in de nacht naar vrijdag vriest het weer licht.


[tweet:https://twitter.com/BSaanen/status/814342896228962304]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • In de wijk De Haagse Beemden in Breda liep woensdagmiddag een wel erg ‘verdacht persoon’ rond. Een man met een dikke sjaal om en koevoet in de hand liep door de wijk. Bewoners hoefden uiteindelijk niet bang te zijn voor inbraken. Het bleek namelijk geen dief te zijn, maar een wijkagent.
  • Een huis aan de Honthorststraat in Eindhoven is in de nacht van woensdag op donderdag beschadigd na een explosie. Het glas bij de voordeur is gesneuveld. Er zouden ook barsten in de gevel van het huis zitten.
  • Kamperen in de winter. Steeds meer mensen doen het maar wat graag. Zo zijn er honderd winterkampeerders neergestreken op natuurcamping de Vlagberg in Sint-Anthonis. En die zitten echt niet allemaal in een luxe warme caravan, veel zitten er gewoon in een tent. "Je beleeft de natuur intenser."


[facebook:https://www.facebook.com/politieteamweerijs/posts/567589570101910]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Op de A50 bij Uden heeft een automobilist het woensdagmiddag niet zo nauw genomen met de verkeersregels. De man was zo druk bezig met zijn telefoon dat hij op de snelweg bij Uden een aantal keren een gevaarlijke situatie veroorzaakte.
  • Benito van de Pas is woensdagavond uitgeschakeld op het WK darts. De Tilburger verloor met 4-2 van Gary Anderson. Na afloop was er vooral teleurstelling bij Van de Pas, hoewel hij ook trots is op zijn prestaties dit toernooi.
  • De gouden trouwring die was gevonden in Breda, is weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Dat laat vindster Joyce Deckers weten aan Omroep Brabant.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=KmrdqnJ6-Jk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!