Catharina Ziekenhuis wil naar Europese top: apparatuur Hart- en Vaatcentrum al na 2 jaar vernieuwd

11 april 2018 om 16:30
nl
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven wil uitgroeien tot een Europees topcentrum in de behandeling van hart- en vaatziekten. Daarom gaat Philips de komende maanden alle apparatuur in vijf hartcatheterisatiekamers en twee zogeheten hybride operatiekamers vervangen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Het ziekenhuis heeft sinds 2015 een technologie-overeenkomst met Philips, waarin is afgesproken dat het Hart- en Vaatcentrum altijd kan werken met de allernieuwste apparatuur bij de behandeling van patiënten.

Duizenden mensen
Het Hart- en Vaatcentrum is twee jaar geleden geopend. Dat er nu al nieuwe apparatuur wordt geplaatst heeft te maken met de ambitie van het ziekenhuis. Jaarlijks worden duizenden mensen doorverwezen naar het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis en dit aantal neemt snel toe. Daarom is het van belang dat in het centrum altijd de meest geavanceerde technologie en behandelapparatuur beschikbaar is om geïntegreerde zorg te kunnen bieden voor de diagnose en behandeling van patiënten.

"Met Philips is bij de oplevering van het centrum afgesproken dat wij altijd beschikken over de nieuwste apparatuur", aldus vaatchirurg Philippe Cuypers. "Philips is wereldwijd de grootste leverancier op dit gebied. Wij willen doorgroeien tot een van de belangrijkste topcentra op cardiovasculair gebied in Europa. Door ons contact en contract met Philips kunnen mijn patiënten met bijvoorbeeld een aneurysma (een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader, red.) rekenen op de meest vooraanstaande medische technologie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.