Is het Michael van Gerwen of is het een lookalike?

30 december 2016 om 16:20 • Aangepast 21 november 2020 om 04:50
nl
Het WK darts heeft wel wat weg van carnaval. Fans die de wedstrijden bezoeken doen erg hun best om zo origineel mogelijk verkleed te gaan. In de zaal, waar de duels worden gespeeld, heerst ook altijd een uitgelaten sfeer. Een lookalike van Michael van Gerwen stal de afgelopen dagen de show. Ook in Brabant heeft de darter een dubbelganger!
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Of misschien moeten we wel lookalikes zeggen. Het begint namelijk een terugkerend iets te worden. Kale mannen, uitgedost in een groen dartstenue, worden hartstochtelijk toegejuicht door andere supporters.
Naam gescandeerdDe Brit Steve Goad dacht tijdens een middagpartij even rustig bier te gaan halen, maar toen mensen hem zagen werd massaal 'Michael van Gerwen' naar hem gescandeerd.
"Ik weet dat ik best wel op Michael lijk", vertelt de bescheiden Goad. "Het is de eerste keer dat ik bij een WK-wedstrijd ga kijken. Het is erg leuk dat het publiek zo op mij reageert. Dat maakt het wel extra leuk om een wedstrijd te bezoeken."
Lijken ze?Oordeel zelf maar: twee druppels water of niet?

Wachten op privacy instellingen...

Zoals gezegd: Goad is niet de eerste kale man, met een groen shirt, die hartstochtelijk wordt toegezongen. Ook tijdens partijen, eerder in de week, was dat het geval. De echte Michael van Gerwen heeft donderdagavond de zaal waarschijnlijk weer achter zich staan. De Vlijmenaar gooit aan het einde van de avond tegen Darren Webster om een plek bij de laatste acht.
Ook in BrabantOok in zijn eigen Brabant heeft Michael van Gerwen een lookalike. Jordy Brands uit Eindhoven is gek op darten, maar speelt zelf alleen voor de lol. In zijn felgroene shirt krijgt hij aandacht genoeg.
“Ik heb het shirt afgelopen carnaval aangehad en ik werd helemaal gek van alle mensen die met me op de foto wilden. Ik heb de hele carnaval gratis bier gedronken!” Maar zelfs als Jordy het shirt niet aanheeft, krijgt hij opmerkingen over hoeveel hij op Michael van Gerwen lijkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.