Video

Ongeluk met schip in Grave: boten liggen droog, brug weer open voor verkeer

30 december 2016 om 11:39 • Aangepast 21 november 2020 om 04:49
nl
Een schip is donderdagavond tegen de Thompsonbrug in Grave aan gevaren. Volgens burgemeester Lex Roolvink was het zicht door mist erg slecht en kan dat wel eens de oorzaak zijn van het bizarre ongeval. Het schip vervoerde de gevaarlijke stof benzeen, toch is er volgens Roolvink geen direct gevaar voor de inwoners van de gemeente. Ondertussen is het water in de Maas flink gedaald en liggen bootjes in de haven van Grave droog. De brug is inmiddels weer toegankelijk voor verkeer.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

LEES OOK: Duits schip met gevaarlijke stoffen vaart tegen brug bij Grave
De burgemeester legt uit wat er precies is gebeurd: “Een schip heeft de stuw van de brug geraakt. De schipper is vanuit Cuijk rechtdoor gevaren, terwijl hij rechts had moeten gaan richting de sluizen. Er was echt hele dichte mist en het was donker. Dat is een combinatie die wellicht tot dit ongeluk heeft geleid.”
De gevolgen door het ongeluk zijn groot, maar direct gevaar voor omwonenden is er niet. “Er is een hoogteverschil hier tussen beide kanten, daarvoor zijn de stuwen. Het schip is drie meter naar beneden gezakt. De stuwen kunnen nu niet meer gereguleerd worden”, legt de burgemeester uit.

Wachten op privacy instellingen...

Boten komen droog te liggenHet water blijft door de beschadigde stuw steeds verder zakken. Volgens Roolvink is alles onder controle, maar de situatie heeft evengoed gevolgen voor woonboten en plezierboten. In de jachthavens bij Grave komen boten zelfs droog te liggen, in Limburg wordt gevreesd voor woonboten.
Er wordt nog onderzocht of er sprake is van instortingsgevaar van de kades, maar volgens de burgemeester is er op dit moment geen sprake van concreet gevaar.
Benzeen Het Duitse binnenvaartschip is donderdagavond tegen een pijler van de Thompsonbrug over de Maas gevaren. De N324 tussen Grave en Nederasselt werd daarom afgesloten. Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse, omdat het schip geladen zou zijn met benzeen. Het is nog niet duidelijk of er nu wel of niet benzeen gelekt is.
Er waren vijf mensen op de boot aanwezig. De schipper is nagekeken in het ziekenhuis. Hij heeft er geen ernstige verwondingen aan over gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.