Video

'Verbijsterend!', vrachtwagens toch weer door centrum Valkenswaard na verbod Raad van State

30 december 2016 om 18:59 • Aangepast 21 november 2020 om 04:48
nl
Bewoners van de Eindhovenseweg in Valkenswaard voelen zich op het verkeerde been gezet nu blijkt dat ze nog steeds niet verlost zijn van het drukke vrachtverkeer.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Ze hadden gehoopt dat na de aanpak van de Europalaan, de weg om het centrum van het dorp, de vrachtwagens hier langs zouden worden geleid. Niets blijkt minder waar omdat de Europalaan verboden wordt voor vrachtauto's.
Bewoner Rob Geldens is daarom een petititie gestart die al werd ondertekend door 170 mensen. "Dit hadden we totaal niet verwacht., ik ben verbijsterd. De Europalaan is aangepast met subsidiegeld dat onder meer was bedoeld om de Eindhovenseweg te ontlasten. Hier gaan wij gewoon keihard tegen in", aldus Geldens.
Zijn overbuurman valt Geldens bij: "De huizen staan hier op drie meter afstand van de straat. In de Europalaan gaat het om vijftien, soms wel twintig meter".

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente heeft eerder al aangeven open te staan voor een gesprek met de bewoners van de Eindhovenseweg. Vrijdag was er niemand bereikbaar voor commentaar

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.