Lawinepijlen, Cobra's, mortierbommen: alwéér illegaal vuurwerk gevonden

30 december 2016 om 17:55
nl
In een huis in Roosendaal is vrijdagochtend een flinke partij illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat meldt de politie. De 35-jarige bewoner is opgepakt. Deze week zijn er in verschillende plaatsen in West-Brabant woningen doorzocht.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Onlangs kwam er bij de politie betrouwbare informatie binnen dat er in het huis van de man illegaal vuurwerk opgeslagen zou zijn. Hierop stelde de politie een onderzoek in.
Toen de agenten aanbelden, ontkende de bewoner in eerste instantie. Toen de agenten terugkwamen met een 'machtiging tot binnentreden', koos de man eieren voor zijn geld en gaf hij alsnog toe.
ZIE OOK: Gezin krijgt vuurwerkbom in de brievenbus: 'We zijn op blote voeten door het glas gevlucht'
Cobra's en lawinepijlenDe man had zijn spullen op zolder opgeborgen. In totaal werden vijf Cobra’s, vijf lawinepijlen, vier mortierbommen en vier sierpijlen in beslag genomen.
Voor verhoor werd de Roosendaler meegenomen naar het politiebureau. Hij deed afstand van het vuurwerk, dat later wordt vernietigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
ZIE OOK: Handelaar illegaal vuurwerk klapt uit de school: 'Politie slaat vuurwerk verkeerd op'
Deze weekIn West-Brabant wordt steeds vaker illegaal vuurwerk aangetroffen. In twee huizen in Sprang-Capelle vond de politie deze week 345 kilo illegaal vuurwerk. Twee mannen werden hiervoor opgepakt.
In Sint Willebrord vonden agenten na een anonieme tip verschillende vuurwerkpakketten van ruim 25 kilo op de zolder van een huis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.