Met prachtig witte winterplaatjes luiden we het jaar uit [FOTO'S]

30 december 2016 om 20:52 • Aangepast 21 november 2020 om 04:47
nl
Weer een mooie winterdag vrijdag in Brabant. Wie 's ochtends uit het raam keek zag dat alles wit was en bedacht vervolgens waarschijnlijk dat hij moest krabben. Het is mooi, die bevroren tenen en vingers neem je dan maar voor lief. Omroep Brabant verzamelde de mooiste weerfoto's.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De temperatuur wist vrijdag net boven het vriespunt te komen, waardoor veel mensen op de been waren om te wandelen. Volgens Weer.nl zakt de temperatuur de komende nacht weer onder het vriespunt en is er kans op lichte neerslag. Daardoor is er een risico op ijzel.

Wachten op privacy instellingen...

Eerste ijsdag van het jaarDonderdag werd de eerste ijsdag van het jaar gemeten. In De Bilt bleef de temperatuur het gehele etmaal onder nul, met als maximum -0,9 graden in een dikke plak mist. Donderdagavond en afgelopen nacht bleef het koud.

Wachten op privacy instellingen...

Het koelde na zonsondergang heel snel af, met rond de klok van zeven uur in Brabant al temperaturen rond -4 graden. Uiteindelijk heeft het in de nacht in Eindhoven zelfs matig gevroren, met een minimumtemperatuur van -8,1 graden. Aan de grond kwam het er zelfs tot strenge vorst, met -11,5 graden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!