Zanger Rob van Daal loog: lied ging wel over Sylvana Simons

31 december 2016 om 12:17 • Aangepast 21 november 2020 om 04:47
nl
Natuurlijk ging 'Oh Sylvana' over Sylvana Simons. Voor het eerst sinds alle commotie over zijn laatste single 'Oh Sylvana' vertelt de Etten-Leurse zanger Rob van Daal het ware verhaal.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Dat deed hij tegen een verslaggever van BN DeStem. Tot nu toe hield de zanger vol dat het lied over een Russische vrouw ging en niet over de veelbesproken Simons.

LEES OOK: Rob van Daal geeft 'Sylvana' er van langs in carnavalskraker
Dat onwaarschijnlijke verhaal blijkt nu inderdaad een leugen. Dat was een idee van producer Manfred Jongenelis, stelt Van Daal. De zanger schrok van een filmpje op YouTube, waarin over de muziek van Van Daal zeer rascistische beelden waren geplakt.
Toch zingenDe Russische vrouw werd bedacht omdat producer Jongenelis Sylvana Simons niet onnodig wilde kwetsen. Ondanks dit voornemen zingt Van Daal het liedje toch nog tijdens elk optreden.
Volgens de zanger was het gewoon een ludiek liedje, net als destijds Den Uyl in in den olie van Vader Abraham en Boer Koekoek. Maar. zo zegt hij in het interview: Toen had je alleen radio en tv. Nu spelen sociale media een grote rol.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.