37 vuurwerkslachtoffers in ziekenhuizen Brabant, 45 door drank of drugs

1 januari 2017 om 17:36
nl
Bij de ziekenhuizen in Brabant zijn tijdens de jaarwisseling 37 vuurwerkslachtoffers binnengebracht. Ook werden 45 mensen behandeld die te veel alcohol of drugs hadden gebruikt. Volgens de ziekenhuizen verliep de jaarwisseling relatief rustig op de spoedeisende hulp.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Bij de vorige jaarwisseling waren er 72 vuurwerkslachtoffers en 78 patiënten die behandeld moesten worden in verband met overmatig alcohol- of drugsgebruik.
In het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal werd een 50-jarige man binnengebracht die door een vuurpijl gewond was geraakt aan zijn hand.
Bravis Ziekenhuis in Bergen op ZoomOp de spoedeisende hulp van de vestiging in Bergen op Zoom was het aanzienlijk drukker met slachtoffers van de jaarwisseling. Zes personen kwamen binnen met oogletsel. Twee van hen werden overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Ook had iemand een beenwond opgelopen.
ZIE OOK: Vuurwerkslachtoffer Ossendrecht zeer ernstig gewond aan oog
Verder hadden acht slachtoffers, onder wie een 16-jarige, te veel gedronken. Een persoon had drugs gebruikt.
Amphia Ziekenhuis in BredaRustiger was het bij het Amphia Ziekenhuis in Breda. Daar werden tijdens de jaarwisseling vier vuurwerkslachtoffers binnengebracht. Ook werden vijf patiënten behandeld, omdat ze te veel alcohol of drugs hadden genomen. Volgens een woordvoerder is oud en nieuw voor het ziekenhuis ook rustiger verlopen dan vorig jaar.
Het eerste vuurwerkslachtoffer kwam om kwart voor twaalf op de spoedeisende hulp binnen. De 16-jarige jongen had een flinke wond aan zijn hand. Hij is uiteindelijk overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.
Na twaalf uur werden nog drie slachtoffers behandeld voor voornamelijk verwondingen in het gezicht en aan ogen. De slachtoffers zijn op één na allemaal mannen van in de twintig en dertig jaar. Een slachtoffer is een man van rond de vijftig jaar oud.
Vorig jaar werden in het Amphia Ziekenhuis tijdens de jaarwisseling tien vuurwerkslachtoffers en acht mensen die te veel alcohol of drugs hadden gebruikt binnengebracht.
Sint Anna Ziekenhuis in GeldropRustig was het ook bij het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop. Daar werden vier vuurwerkslachtoffers behandeld. Twee van hen waren jonger dan vijftien jaar. Ook kwamen twee personen van boven de 18 binnen met alcoholvergiftiging.
"Het is een relatief rustige nacht geweest. We hebben meer zorg verleend aan mensen die te maken hebben gehad met de gladheid, dan mensen die met alcohol of vuurwerk te maken hadden", aldus een woordvoerster.
Catharina Ziekenhuis in EindhovenSlachtoffers door gladheid overheerste met name zaterdagochtend ook spoedeisende hulp van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Het ziekenhuis had verder een vuurwerkslachtoffer (onder de tien jaar) te behandelen. Ook kwamen zeven personen, waarvan twee onder de 18,  binnen die te veel hadden gedronken.
Elkerliek in HelmondIn ziekenhuis Elkerliek werden tijdens de jaarwisseling twee vuurwerkslachtoffers behandeld, waarvan een minderjarige. Het ging om licht verwondingen aan ogen en een brandwond. Ook werden zes drankslachtoffers binnengebracht, waarvan twee onder de achttien jaar.
Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den BoschHet Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft vier slachtoffers van vuurwerk behandeld. Onder hen waren twee kinderen van vijf en dertien jaar. De slachtoffers hadden oogletsel of brandwonden in hals of hand. Ze hebben allemaal het ziekenhuis inmiddels weer verlaten.
Volgens een woordvoerster is een 15-jarige in het ziekenhuis opgenomen met alcoholvergiftiging. Twee volwassenen werden daarvoor ook binnengebracht, maar konden snel weer naar huis.
Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg/WaalwijkDe nacht verliep rustig op de spoedeisende hulp, aldus een woordvoerster. In Tilburg en Waalwijk werden negen vuurwerkslachtoffers binnengebracht. Drie waren er jonger dan 15 jaar. Vier patiënten moesten worden behandeld vanwege een alcoholvergiftiging.
Maasziekenhuis Pantein in BoxmeerGeen vuurwerkslachtoffers in het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Wel kwam een volwassen persoon binnen met een alcoholvergiftiging. En door gladheid belandden acht 60-plussers in het ziekenhuis.
Ziekenhuis Bernhoven in UdenHet ziekenhuis kende een opvallend rustige nieuwjaarsnacht. Op de spoedeisende hulp meldde zich geen enkele patiënt met verwondingen door vuurwerk. Drie mensen liepen een alcoholvergiftiging op, liet het ziekenhuis weten.
Maxima Medisch Centrum in EindhovenBij het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven kwamen vijf vuurwerkslachtoffers binnen op de spoedeisende hulp. Vier slachtoffers waren jonger dan vijftien jaar. Een van hen liep ernstig oogletsel op. Bij een van de andere slachtoffers ontplofte een vuurpijl in de hand. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Verder werden vijf personen behandeld voor een alcoholvergiftiging of voor drugsgebruik. Een van de patiënten met alcoholvergiftiging was jonger dan 15 jaar.
Vorig jaar werden bij de Brabantse ziekenhuizen in totaal 72 mensen behandeld voor verwondingen veroorzaakt door vuurwerk. Tijdens de vorige jaarwisseling telden de ziekenhuizen 78 alcoholslachtoffers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.