Water in Maas-Waalkanaal gepompt om waterpeil te verhogen na gat in stuw Grave

1 januari 2017 om 22:12
nl
Rijkswaterstaat gaat maandag water vanuit de Maas naar het Maas-Waalkanaal pompen. Sinds donderdag kunnen er geen boten meer over het kanaal, omdat het waterpeil te laag is. Dat komt doordat er een gat van 25 meter in een stuw bij Grave zit, omdat daar donderdag een schip tegenaan botste.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Door het lage waterpeil zijn ook woonboten scheef komen te liggen. Rijkswaterstaat plaatst maandag twee grote pompen op een ponton in een oude sluiskolk in Heumen. Naar verwachting kunnen de pompen maandagmiddag beginnen met draaien. Rijkswaterstaat verwacht dat het een aantal dagen duurt voordat het oorspronkelijk waterpeil in het Maas-Waalkanaal weer is bereikt.
LEES OOK: Gat van 25 meter in stuw Grave: 'Maar schade aan steunblokken lijkt mee te vallen'
Het waterpeil daalde in de Maas ook flink, maar het is volgens Rijkswaterstaat geen probleem om vanuit de Maas water naar het Maas-Waalkanaal te pompen.
OngelukHet Duitse schip botste donderdag tegen de stuw. Nu die geen water meer tegen kan houden is het water in de Maas een paar meter gedaald. Boten in de haven van Grave liggen hierdoor droog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.