Video

Michael van Gerwen in finale WK Darts na beste wedstrijd ooit

2 januari 2017 om 10:43 • Aangepast 21 november 2020 om 04:44
nl
Michael van Gerwen heeft de finale bereikt van het WK Darts in Londen. De darter uit Gemonde blonk in een ongekend sterke halve eindstrijd uit tegen Raymond van Barneveld, die zelf vooral in het begin geweldig stond te gooien. Het werd 6-2 voor Van Gerwen, maar de strijd was spannender dan deze cijfers doen vermoeden.
Profielfoto van Bijlmakers Marielle
Geschreven door
Bijlmakers Marielle

De twee Nederlandse dartsgrootheden stuwden elkaar zondagavond op naar een ongekend hoog niveau. Ze gooiden samen 29 keer de maximale score van 180 punten. Van Barneveld maakte vooral in de eerste sets grote indruk, met hoge finishes van onder meer 107, 131 en 160.
Maar ook een Van Barneveld in topvorm (gemiddeld ruim 109 punten per beurt) kon echter niet op tegen Van Gerwen. De Hagenaar haalde het beste boven bij de torenhoge favoriet voor het goud, die een duizelingwekkend hoog gemiddelde haalde en het WK-record van zestienvoudig wereldkampioen Taylor uit de boeken gooide.
De Nederlandse titanenstrijd werd in de vijfde set beslist door Van Gerwen. Daarna pakte hij nog drie sets op rij en was 'Barney' verslagen. Op het vorige WK verloor hij in de derde ronde van Van Barneveld, die toen ook zijn strandde in de halve finale.
WK-finaleIn de finale speelt Van Gerwen maandagavond tegen titelverdediger Gary Anderson. Die won het Schots onderonsje met 6-3 van Peter Wright.

Wachten op privacy instellingen...

Michael speelde briljantRaymond van Barneveld is naar eigen zeggen doodziek van de nederlaag tegen Michael van Gerwen. De darter uit Den Haag haalde op nieuwjaarsdag een bijzonder hoog niveau, maar moest toch met 6-2 buigen voor zijn Brabantse uitdager. "Ik doe m'n best, maar ik ben niet goed genoeg meer", zei de emotionele Van Barneveld. "Michael speelde briljant."
De vijfvoudig wereldkampioen haalde een indrukwekkend hoog gemiddelde van ruim 109 punten per beurt, het hoogste ooit voor een verliezer op een WK.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.