'Het was een gevaarlijke situatie die moest stoppen', politieauto's geramd bij achtervolging A4 - Omroep Brabant
Video

'Het was een gevaarlijke situatie die moest stoppen', politieauto's geramd bij achtervolging A4

2 januari 2017 om 17:53
nl
Drie politieauto's zijn maandagochtend tijdens een achtervolging op de A4 geramd door een automobilist. Vanwege deze achtervolging was de snelweg twee uur dicht tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens. De bestuurder is een 46-jarige man uit ’s-Heer Arendskerke (Zeeland) aangehouden. Er zat niemand anders bij hem in de auto.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"De achtervolging begon op de A29 bij Willemstad, nadat wij rond tien uur meerdere meldingen binnenkregen dat iemand asociaal aan het rijden was", vertelt politiewoordvoerder Alwin Don. "De politiehelikopter vloog daar toevallig in de buurt en pikte de auto als eerste op, later gingen er ook politieauto's die kant op."[tweet:https://twitter.com/TeamVerkeerZWB/status/815859687824486400][tweet:https://twitter.com/TeamVerkeerZWB/status/815860698966327296]Via A58 en A4De achtervolging liep vervolgens via de A58 naar de A4 en bij Ossendrecht werd de man gestopt. "We hebben de man een half uur achtervolgd. Het was een gevaarlijke situatie die moest stoppen. Maar de bestuurder was niet van plan om te stoppen en uiteindelijk zagen wij geen andere optie dan hem van de weg te drukken."
De auto van de man kwam in de sloot naast de A4 terecht. "Niemand is bij de achtervolging gewond geraakt. Wel zijn we met de man voor de zekerheid nog even langs het ziekenhuis gegaan", zegt de woordvoerder. Waarom de man zo reed is niet bekend. "Dat gaan wij hem nu vragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.