Veel zware ongelukken in Brabant: 'Sommige wegen zijn spekglad'

3 januari 2017 om 12:40
Het was dinsdagochtend spekglad in Brabant. In heel de provincie vonden ongelukken plaats. In Steenbergen kwam een 48-jarige vrouw uit Dinteloord om het leven.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Maandagavond gaf het KNMI code geel af vanwege kans op gladheid in de hele provincie. De code geel gold niet alleen in Brabant, ook in de oostelijke provincies was het verraderlijk glad. De waarschuwing werd later op de ochtend ingetrokken.
"We hebben al zeker tien auto's in de sloot voorbij zien komen'', aldus de VerkeersInformatieDienst (VID). Rijkswaterstaat liet weten dat de strooiwagens sinds maandagavond al twee miljoen kilo zout hebben gestrooid.
OngelukkenIn Steenbergen is een 48-jarige vrouw om het leven gekomen. Ze raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. In Achtmaal is een automobiliste ernstig gewond geraakt nadat ze weggleed op de Achtmaalseweg.
Op de Breemortelweg in Deurne is vroeg in de ochtend een auto in de slip geraakt door het gladde wegdek. De bestuurder raakte gewond, maar hoe ernstig is nog onduidelijk.
Op de Graafseweg in Beugen is een 34-jarige bestuurder van een bedrijfsbus zwaargewond geraakt na een botsing tegen een boom. Hij kwam bekneld te zitten en is door de brandweer bevrijd. Er landde een traumahelikopter, maar het slachtoffer is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Op de A27 bij knooppunt Sint Annabosch zorgde een ongeluk in de vroege ochtendspits voor vertraging richting Tilburg. Een glijpartij op de A16 bij Breda-Noord veroorzaakte een file in beide rijrichtingen. Op de Roosendaalseweg in Kruisland is een auto in de sloot beland. Ook daar was het gladde wegdek de boosdoener. De inzittenden - de bestuurster en haar kind - raakten niet gewond.[tweet:https://twitter.com/vid/status/816164759678648321][tweet:https://twitter.com/vid/status/816149192494252034][tweet:https://twitter.com/vid/status/816169681920884736]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...