Straat bedekt met schuim na incident in fabriek in Mierlo - Omroep Brabant
Video

Straat bedekt met schuim na incident in fabriek in Mierlo

3 januari 2017 om 02:38
nl
De Nijverheidsweg in Mierlo was maandagnacht korte tijd deels bedekt met een laag schuim. Het spul kwam via een rioolput bij het bedrijf GNT omhoog. De brandweer en politie zetten de straat af, maar van enig gevaar is geen moment sprake geweest. Ook was er geen stankoverlast.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

Het bedrijf waar het schuim vandaan kwam, heet GNT en is gespecialiseerd in het verwerken van groenten en fruit tot kleurstoffen voor voedingsmiddelen.
Reactie bij toevoegen water en luchtVolgens Guido de Jager, hoofd marketing van het bedrijf, is er bij het toevoegen van water en lucht een bepaalde reactie ontstaan. Deze leidde tot het schuim. "Zoals je dat ook kunt krijgen wanneer je eiwit aan het kloppen bent. We gaan kijken wat er precies is gebeurd dat er zoveel druk is ontstaan." Volgens hem hebben er weinig mensen last van gehad, ook omdat de schuim omhoog kwam op een weg waar al niet veel verkeer komt.   Medewerkers van zijn bedrijf hebben geholpen bij het schoonmaken van de straat. De gemeente Geldrop-Mierlo is ingelicht en zou erop toezien dat de straat weer schoon achtergelaten wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.