'Thomas Dekker beschuldigd van afpersing door ex-manager Jacques Hanegraaf'

3 januari 2017 om 09:02
nl
Voormalig manager Jacques Hanegraaf van oud-wielrenner Thomas Dekker heeft een kort geding aangespannen tegen auteur Thijs Zonneveld en uitgeverij Overamstel van de biografie 'Mijn Gevecht' van Dekker. Hanegraaf wil een verbod op een nieuwe druk van de bestseller.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De oud-wielrenner meent dat er leugens in het boek staan over hem en laakt het gebrek aan wederhoor. De rechtszaak dient donderdag voor de rechtbank in Amsterdam.
In de biografie over Dekker die later gepubliceerd werd, werd de manager inderdaad beschuldigd van actieve hulp bij dopinggebruik. Vorig jaar november gaf de manager in gesprek met Omroep Brabant al aan dat het boek 'onzin en laster' is en dat hij nog geld van Dekker krijgt.
'Neergezet als crimineel'De wielrenner beweert in zijn bestseller 'Mijn Gevecht' dat Hanegraaf degene was die hem in contact bracht met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes in Madrid. Die arts werd later gearresteerd en werd ervan beschuldigd de spil te zijn geweest in het omvangrijke dopingschandaal.
"Ik word in het boek neergezet als een crimineel, terwijl ik Fuentes nog nooit van m'n leven heb ontmoet", vertelt Hanegraaf, zelf ook ex-wielrenner. Hij zegt nog tienduizenden euro's van Dekker tegoed te hebben.
'Hanegraaf meermaals benaderd'Volgens de uitgever zijn er al meer dan 150.000 exemplaren verkocht van 'Mijn Gevecht', waarin Dekker alles openbaart over zijn leven als wielrenner. Auteur Zonneveld zegt dat hij Hanegraaf meerdere keren heeft benaderd om te reageren op de aantijgingen.
"Dat heeft hij niet gedaan. Hij heeft alleen gezegd dat het niet klopt dat hij Dekker met Fuentes in contact heeft gebracht en wil verder geen details geven. Ik heb dat opgenomen in de epiloog.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.