Video

Wereldkampioen darts Michael van Gerwen donderdag in Vlijmen gehuldigd

3 januari 2017 om 10:24
nl
Michael van Gerwen, de kersverse wereldkampioen darts, wordt donderdagavond in Vlijmen gehuldigd. De gemeente Heusden, waar Vlijmen onder valt, maakte dit dinsdagochtend bekend. "Het moet een feestje worden voor mensen uit Vlijmen en omgeving en alle anderen die hierbij aanwezig willen zijn", aldus locoburgemeester Wim van Engeland.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het feest voor Van Gerwen (compleet met chocomel, muziek en toespraken) wordt gehouden op de parkeerplaats voor sportcomplex Die Heygrave. Hij won maandagavond in de Engelse hoofdstad Londen de finale van het toernooi.
Gesprek van de dagOp straat in Vlijmen heeft iedereen het er dinsdag over. Het is het gesprek van de dag. Mensen zijn allemaal trots op hun dorpsgenoot, heel Vlijmen heeft dan ook naar de finale gekeken: “Ja da’s mooi he, van een Vlijmense”, zegt een man op straat. Een vrouw bekent dat ze sinds Van Gerwen succesvol is, tot diep in de nacht naar darten kijkt. En dus gisteravond ook. “Nee, zelf darten dat doe ik niet, dan zouden er gaten in het plafond komen”, lacht de inwoonster van Vlijmen.
Bij sportzaak Kivits Sport in Vlijmen hebben ze ook gekeken. “De successen van de dorpsgenoot zijn ook goed voor de omzet van de sportzaak want de belangstelling voor dartborden zal wel weer toenemen”, zegt eigenaar Mark Kivits. En hij heeft het nog niet gezegd of de eerste klant komt al binnen om dartpijlen te kopen. Echte Michael van Gerwen-pijlen natuurlijk.
'Grotere locatie'In 2013 werd 'Mighty Mike' voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen. Toen werd hij gehuldigd op het plein voor het gemeentehuis in Vlijmen.
"Maar ondertussen is de sport zo populair geworden, en Mike ook, dat we hebben uitgekeken naar een grotere locatie", legt een woordvoerder van de gemeente uit.
Gemeente rekent op meer bezoekers"In 2014 kwamen er duizend tot vijftienhonderd mensen af op het feest, nu rekenen we op meer bezoekers. De komende dagen doen we er alles aan om zaken als parkeren, veiligheid en doorstroming van het verkeer goed te organiseren", voegt Van Engeland er aan toe.
Hij zal Van Gerwen donderdag pas voor het eerst persoonlijk kunnen feliciteren. Van Engeland heeft namelijk zijn 06-nummer niet. Bovendien keert de dartsheld donderdag pas terug naar Nederland: eerst wacht hem woensdagavond een Award Dinner van dartsbond PDC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.