9-jarig kind bedreigt personeel Action met mes nadat hij wordt betrapt op stelen

3 januari 2017 om 13:35
nl
Een Belgisch jongetje van negen jaar oud is onlangs betrapt op stelen in een filiaal van Action aan de Hurksestraat in Eindhoven. Niet veel later bedreigde het jochie het winkelpersoneel met een mes en maande hij hen op afstand te blijven. Dat meldt de Eindhovense politie dinsdag op Facebook.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Het jongetje werd betrapt op stelen door het personeel toen de alarmpoortjes afgingen. Nadat de medewerkers hem hadden meegenomen naar een kantoor in het pand, greep het jochie naar een mes dat in de ruimte lag en begon hij daarmee te zwaaien.
Stekende bewegingenHet personeel pakte het mes af, waarna het jongetje naar een pen greep en daarmee stekende bewegingen maakte. Nadat ook de pen hem afhandig werd gemaakt, schold de jongen de hele winkel bij elkaar en bleef hij het personeel bedreigen, schrijft de politie.
De jongen had volgens de politie enkel een speen en boekje op zak.
Omdat het mannetje jonger is dan 12 jaar konden toegesnelde agenten hem niet aanhouden. Zijn ouders waren in een winkel tegenover de Action en kwamen op de commotie af. De politie bekijkt of zij ook een aandeel hebben in de diefstal.
Meer op zijn kerfstokDe jongen, die woonachtig is in het Belgische Boom, is meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij ook in België het nodige op zijn kerfstok heeft. De 9-jarige pleegde al eerder diefstallen en was een ‘enorm lastige’ leerling. Hij maakt het de leraren en medeleerlingen op zijn school al jaren enorm moeilijk. De politie houdt contact met verschillende hulpverleningsinstanties om de jongen te helpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.