Weer meer bezoekers voor Kamp Vught

3 januari 2017 om 18:09
nl
Nationaal Monument Kamp Vught heeft wéér een recordaantal bezoekers getrokken. 82.499 mensen kwamen in 2016 naar het museum, in 2015 waren dat er 74.000.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

De expositie 'Dansen met de vijand' was vorig jaar een van best bezochte activiteiten. Hierin is het leven verbeeld van de joodse danslerares Roosje Glaser uit Den Bosch die meerdere kampen overleefde. Ook werd een nieuwe audiotour ontwikkeld met veel persoonlijke verhalen van oud-gevangenen.
Dank een MuseumprijsDe stijging is volgens Nationaal Monument Kamp Vught te danken aan de Bankgiro Loterij Museumprijs die het museum won in de categorie 'oorlogs- en verzetsmusea'.  
Samenwerking met Noordbrabants MuseumNieuw volgend jaar is de samenwerking met het Noordbrabants Museum in Den Bosch voor 'Opgegraven strijd'. Deze expositie wordt op 28 januari in Den Bosch geopend. In verband hiermee wordt van 1 tot en 5 maart archeologisch onderzoek uitgevoerd op het buitenterrein van het herinneringscentrum. Belangstellenden kunnen dit ook volgen.
Er staan ook andere activiteiten op de planning, zoals de expositie 'Eten in oorlogstijd', die is ontwikkeld door het Verzetsmuseum Amsterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.