Honkballer Rick van den Hurk tijdens World Baseball Classic na zeven jaar terug in Oranje

4 januari 2017 om 12:40 • Aangepast 21 november 2020 om 04:40
nl
Eindhovenaar Rick van den Hurk doet in maart met Oranje mee aan de World Baseball Classic (WBC). Dit is een vierjaarlijks internationaal honkbaltoernooi voor landenteams. In 2009 tijdens hetzelfde toernooi maakte werper Van den Hurk voor het laatst deel uit van de Oranje-selectie.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Na Andrelton Simmons, Jonathan Schoop en Xander Bogaerts is de 31-jarige Van den Hurk de vierde speler in de Nederlandse selectie die in de Major League speelt of heeft gespeeld.

Wachten op privacy instellingen...

De World Baseball Classic wordt gespeeld in Zuid-Korea. Geen onbekend terrein voor Van den Hurk. Voordat hij voor zijn huidige team in Japan ging spelen, was hij actief in Zuid-Korea. In de Major League Baseball speelde Van den Hurk, verspreid over zes seizoenen, voor Florida Marlins, Baltimore Orioles en Pittsburgh Pirates.
'Team Kingdom of the Netherlands'Nederland, dat onder leiding staat van bondscoach Hensley Meulens, doet aan de World Baseball Classic mee als 'Team Kingdom of the Netherlands'. In 2013 bereikte het team de halve finales van het toernooi. In 2011 won Oranje.
"Bij de beste vier komen, is zeker ons doel en ik denk dat we vergeleken met 2013 een stapje verder moeten kunnen komen'', zegt Van den Hurk in een interview met Honkbalsite.com.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.