Acht jaar cel voor autohandelaar die Klaas Otto wilde vermoorden

4 januari 2017 om 15:32
nl
De Belgische rechter heeft een 45-jarige autohandelaar woensdag tot acht jaar celstraf veroordeeld voor poging tot moord op Klaas Otto. Joop M. schoot Otto, de oprichter van de motorclub No Surrender, in 2015 neer in Poppel, net over de grens bij Tilburg. De motorclubleider raakte gewond, maar overleefde.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

M. schoot vanuit een openstaand raam op Otto. Die kreeg een kogel in zijn Hals. M. heeft verklaard dat Otto hem al geruime tijd afperste en mishandelde. Hij zou uit zelfverdediging hebben gehandeld, maar de rechtbank in Turnhout gaat niet mee in die lezing.
LEES OOK: ‘Hysterisch gillende vriendin heeft mijn leven gered’, zegt Klaas Otto na mislukte aanslag op hem Klaas Otto zit vastKlaas Otto uit Bergen op Zoom zit in Nederland vast omdat hij wordt verdacht van een reeks misdrijven, van afpersing tot witwassen en brandstichting in het huis van een vroegere kompaan van motorclub Satudarah in Halsteren.
De rechtbank in Breda wil de veroordeelde Belg graag horen in de afpersingszaak, zo bleek vorige maand. De zaak tegen Otto gaat op 6 februari verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.