Michael van Gerwen wint bijna alle prijzen op dartsgala Londen

5 januari 2017 om 11:51 • Aangepast 21 november 2020 om 04:39
nl
De man die in 2016 zo'n beetje alles won wat er te winnen viel, ging ook op het dartgala woensdagavond in Londen met vele onderscheidingen naar huis. Michael van Gerven won 25 toernooien in 2016 en werd niet geheel onverwacht door zowel fans, dartsbond PDC en collega's uitgeroepen tot speler van het jaar.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

In het sjieke Dorchester Hotel aan het Hyde Park in Londen kreeg hij de prijs voor beste speler op ProTour-toernooien (vloertoernooien). Alleen de prijs voor het beste tv-optreden van het jaar ging aan zijn neus voorbij. Die kreeg Phil Taylor, voor z'n overwinning op Van Gerwen in de Champions League of Darts.

Wachten op privacy instellingen...

Erkenning voor Van GerwenMighty Mike werd in Nederland niet genomineerd voor sporter van het jaar en nam daarom die avond niet de moeite om zich in een driedelig pak te hijsen. Maar in Londen kreeg de Vlijmense darter dan eindelijk de erkenning voor het domineren van het wereldtoneel het afgelopen jaar.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Van Gerwen in illuster lijstje met FC Barcelona, Steffi Graf en Berry van Aerle
Aankomst in NederlandVan Gerwen kwam donderdagvroeg al aan in Nederland. Hij landde op Rotterdam The Hague Airport. Dat Van Gerwen niet op het drukke Schiphol of Eindhoven Airport landde, was een 'bewuste keus'. Zo kon Van Gerwen nog wat rust krijgen, na de feestelijke avond en nacht.
HuldigingVan Gerwen wordt donderdagavond gehuldigd in zijn woonplaats Vlijmen. Op een podium bij sportcentrum Die Heygrave in zijn woonplaats Vlijmen zal deze huldiging plaatsvinden. Op de website en apps van Omroep Brabant kun je tussen 19 en 20 uur live de feestelijkheden volgen.
Benito van de PasVan Gerwen was niet de enige Brabander die in de prijzen viel. Ook Tilburger Benito van de Pas, die opklom naar de vijftiende plek op de wereldranglijst, beleefde een topjaar. Benito mag zich beste jonge speler van het jaar noemen.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.