Video

Geen sneeuw, maar wel een sneeuwballengevecht in Breda [VIDEO]

5 januari 2017 om 18:02 • Aangepast 21 november 2020 om 04:38
nl
Een witte kerst hebben we niet gekregen en ook de jaarwisseling ging zonder sneeuwvlokken voorbij. En tóch hielden een paar honderd mensen donderdagmiddag een sneeuwballengevecht in Breda. Om drie uur ‘s middags vlogen de witte ballen op en neer.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn
Wachten op privacy instellingen...


Rond een uur donderdagmiddag arriveerden er twee containers, gevuld met vijftig ton sneeuw. Echte sneeuw. Om 15.00 uur barstte het gevecht vervolgens los. Honderden deelnemers hadden zich via de Facebookpagina ‘ Ultiem Sneeuwballen Gevecht’ aangemeld.

Wachten op privacy instellingen...

Project SnowballPark Valkenberg was in 2013 al eens het toneel van Project Snowball. Op Facebook verscheen toen een event waar meer dan duizend mensen aangaven dat ze wel een balletje wilden werpen. Het zorgde in eerste instantie voor wat huivering bij de Bredase politie en politiek.
Die hadden Project X Haren nog vers in het geheugen staan. Het gevecht van 2013 werd uiteindelijk door zo’n 650 man bezocht en er waren nul problemen.

Wachten op privacy instellingen...


Winterland BredaHet gevecht werd donderdag georganiseerd door Winterland Breda. “Wij vinden het leuk”, zegt Tijn Kapteijns van Winterland. “Als het echt zou sneeuwen zou het puur toeval zijn, maar dat zou heel gaaf zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.