Dakar: Gerard de Rooy boekt etappezege

5 januari 2017 om 22:55
nl
Gerard de Rooy heeft donderdag een etappezege geboekt in de Dakar Rally. De trucker uit Son sloeg in de slotfase van de loodzware etappe naar Tupiza in Bolivia toe.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De Dakar-karavaan ging vandaag de grens met Bolivia over. Het was een moeilijke rit, waarin veel duinen moesten worden bedwongen. De Rooy deed dat dus uitstekend. Hij vocht de hele dag een interessant gevecht met de Rus Mardeev uit.
Lang stond De Rooy op de tweede plek, maar in de slotfase greep hij alsnog de winst. Het is voor de eerste keer deze Dakar dat een Brabantse coureur de dagzege pakt.
LEES OOK: De Rooy na ritzege in Dakar: 'Het was een hele mooie dag'
Ton van Genugten werd zevende bij de trucks. Zijn achterstand op De Rooy was 19:40. Hans Stacey kwam als elfde over de streep. Hij gaf 29:37 toe. Peter Versluis reed ook een uitstekend rit. Hij stond lang in de top vijf, maar moest in de slotfase terrein prijsgeven. Als twaalfde kwam hij binnen, bijna een half uur achter De Rooy.
Koolen vierdeVoor Kees Koolen uit Bergeijk was het een schitterende dag. Op zijn quad reed hij naar een zeer verdienstelijke vierde plek in de etappe. Ook Erik van Loon eindigde in de top tien. Hij reed in zijn auto naar een achtste plaats. Daarmee herstelde hij zich van een dramatische race op woensdag.
UitvallersEbert Dollevoet (bij de auto's) en Jurgen van den Goorbergh (bij de motoren) reden donderdag hoogstwaarschijnlijk de laatste kilometers in Dakar. Het is door de organisatie van de loodzware wedstrijd nog niet bevestigd, maar het lijkt erop dat beide mannen de eindstreep niet hebben gehaald. Daarmee zijn de eerste twee Brabantse uitvallers van dit jaar een feit.
In een liveblog hielden we je de hele dag op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Rally. Hieronder kun je alles teruglezen.[scribblelive:http://scrbliv.me/2451360]De liveblog kun je ook bekijken in een groot scherm.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!