'Gewurgde Wendy vond dat haar echtgenoot zich gedroeg als keizer Nero'

5 januari 2017 om 15:07 • Aangepast 21 november 2020 om 04:38
nl
De zaak tegen de man die ervan wordt verdacht zijn echtgenote Wendy uit Zevenbergen te hebben gedood, wordt pas op zijn vroegst in de zomer inhoudelijk behandeld. Justitie wil eerst nog een onderzoek naar het geheugenverlies van de man. Dat bleek donderdag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Breda.
Profielfoto van Marcel Huisman
Geschreven door
Marcel Huisman

Justitie verdenkt de echtgenoot van Wendy ervan zijn vrouw te hebben gewurgd door haar keel en mond dicht te knijpen. Het zou gaan om een uit de hand gelopen ruzie nadat de man berichten had gelezen van Wendy, waaruit bleek dat ze een relatie met iemand anders had.
ZIE OOK: Wendy (46) uit Zevenbergen kwam om het leven nadat echtgenoot overspel had ontdekt
'Keizer Nero'Uit een van de getuigenverklaringen blijkt dat Wendy haar man zag als een strenge echtgenoot. In het dossier staat dat zij hem Keizer Nero noemde. Dat is iets wat advocaat Simone van Hees wil weerleggen. Daarom moeten wat haar betreft andere getuigen worden gehoord.
"Er is toch een verschil tussen iemand die vaker te maken heeft met huiselijk geweld, of iemand die echt verschrikkelijke berichten te lezen krijgt en daarna de controle over zichzelf verliest. Ik denk dat er dan een andere straf uit zal rollen dan bij iemand bij wie geweld aan de orde van de dag is."
GeheugenverliesDe verdachte zegt zich niets te herinneren van de nacht waarop hij Wendy om het leven bracht. Gedurende vier uur zou de man hebben geleden aan geheugenverlies. Tegenover de rechter kon de verdachte daar geen duidelijkheid over geven. "Ik heb al veel nachtmerries gehad, maar geen concrete herinneringen."
Justitie vraagt zich af of dat geheugenverlies echt is, of dat de man sommige details liever niet wil vertellen. Een deskundige gaat uitzoeken hoe dat precies zit.
ZIE OOK: Vrouw (46) komt om het leven in Zevenbergen, man en zoon aangehouden Ook komt er een toxicologisch onderzoek naar de aanwezigheid van de stof thyreoglobine in het stoffelijk overschot. Dat is een stofje dat vrijkomt bij verwurging. Deze maand worden nog een man en een vrouw als getuigen gehoord.
De zaak gaat verder op 14 maart.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.