Mathieu van der Poel klaar voor NK, favoriet ziet Corné van Kessel als gevaarlijke outsider

5 januari 2017 om 17:37
nl
Het belooft een spannende strijd te worden, het Nederlands kampioenschap veldrijden dat zondag in Sint-Michielsgestel plaatsvindt. Alle kanshebbers staan aan de meet, inclusief Mathieu van der Poel, die vorige week donderdag nog lelijk was gevallen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

”Mijn nek voelt nog een beetje stijf aan, maar zowel op als naast de fiets ervaar ik eigenlijk geen probleem meer”, vertelt de torenhoge favoriet.
Training hervat na twee dagen rustVan der Poel liep een nekblessure op toen hij onderuit ging tijdens de Azencross in het Belgische Loenhout. Hij kneusde zijn nek en sloeg een paar crossen over. “Ik heb twee dagen moeten rusten en daarna kon ik de training hervatten.”
Voor de regerend kampioen telt alleen de zege. Het zou de derde nationale titel op rij zijn. Van der Poel: “Met minder mag ik niet tevreden zijn. Het is leuk om Nederlands kampioen te worden. Als het lukt, heb ik toch al een trui op zak.”
Parcours ligt Van der Poel welOver het parcours kan hij nog niks zeggen. “Dat zal ik zondag pas voor het eerst zien. Ik weet dat het een snelle omloop is, met veel draaien en keren. Dat moet me liggen dus.”
Over de verwachte tegenstand is Van der Poel duidelijker. Hij houdt rekening met drie grote concurrenten. “Lars van der Haar en Lars Boom (uit Vlijmen, red.) zullen zeker weerwerk bieden en ik verwacht ook Corné van Kessel (uit Veldhoven, red.) voorin. Hij maakte het mij al eens knap lastig dit seizoen in Brabant op een omloop die vergelijkbaar is met die van zondag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.