Video

Het was leuk, maar Vierdaagsewandelaars willen voorlopig niet meer door Mill

5 januari 2017 om 18:31
nl
Het ligt niet aan Mill, het is de afstand die het dorp de nek om doet. Vierdaagsewandelaars willen niet meer door het Brabantse dorp lopen. Het is te ver. Misschien bij een volgend jubileum van het wandelevenement.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Ze waren nog wel zo hoopvol in Mill. Tot 1966 lag het dorp in de Vierdaagseroute. Het was er elk jaar feest als de tienduizenden wandelaars door de straten trokken. Vorig jaar bestond de Vierdaagse honderd jaar. De mensen in Mill deden er alles aan om de 55 kilometer route in ere te herstellen en de wandelaars weer door Mill te laten lopen. Dat lukte.
Stap te verIedereen was enthousiast, maar toen de organisatie van de Vierdaagse de deelnemers vroeg of ze elk jaar die extra kilometers door Mill wilden lopen, bleek dat toch een stap te ver. Het was eenmalig een mooie sportieve uitdaging, maar niet elk jaar, zeiden de deelnemers. Misschien in 2021 weer als het 105-jarig bestaan wordt gevierd.
"Jammer",  zegt Corné Kremers, voorzitter van de Stichting Activiteiten in Mill. "Want het was een groot succes." Hij vond het een fantastisch dorpsfeest. “Inwoners, verenigingen en buurtschappen zetten zich al maanden van tevoren in. Het was echt een feest van saamhorigheid.”
Ieder lustrumWel zegt Kremers dat er wordt overwogen om de 55 kilometer iedere vijf jaar te doen. "Dat is ook de enige manier om door Mill te komen. Het zou eventueel kunnen bij de vijftig kilometer als de route wordt aangepast, maar ik heb begrepen dat dat niet zomaar gaat. En dan gaan er natuurlijk ook weer andere gemeenten piepen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!