Duizenden bij huldiging trotse Michael van Gerwen: 'Ik ben ook gewoon maar een boer' - Omroep Brabant
Video

Duizenden bij huldiging trotse Michael van Gerwen: 'Ik ben ook gewoon maar een boer'

5 januari 2017 om 22:06 • Aangepast 21 november 2020 om 04:37
nl
"Dit is natuurlijk fantastisch. Dat jullie allemaal ondanks de kou zijn gekomen. Ik ben ook gewoon maar een boer." Michael van Gerwen glom van trots toen hij tijdens de huldiging vanwege het door hem behaalde wereldkampioenschap darts zelf even het woord nam. "Dit voelt als een warm welkom."
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Geen nood voor degenen die de winterse kou of de drukte in Vlijmen niet wilden trotseren: het feest was live te volgen op omroepbrabant.nl, Omroep Brabant Facebook en de apps.                          
'Super trots'Aan het eind van de middag stonden de eerste tientallen fans van de dartgigant al op de parkeerplaats vóór sportcomplex Die Heygrave. Hier werd Van Gerwen gefêteerd, nadat hij in een Mercedes cabrio naar het podium was gebracht. Vergezeld uiteraard door zijn vrouw Daphne Govers, die ook wat mocht zeggen: "Ik laat het allemaal maar op me afkomen, ik ben supertrots."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Duizenden mensen, opgewarmd door opzwepende muziek, snacks, warme chocomel, worstenbroodjes en hun liefde voor Van Gerwen, waren er getuige van. Ze zagen ook hoe spelers van PSV, de favoriete club van 'Mighty Mike', hem op video vanuit hun trainingskamp in Spanje feliciteerden. Jetro Willems: "Je hebt laten zien dat je pijltjes binnen kunt gooien, nu mag je dat ook met bier doen." Een ploeggenoot gunde Van Gerwen een welverdiende vakantie. Op het podium kreeg MVG een PSV-shawl.
Asscher en Van de Donk complimenteusVice-premier Lodewijk Asscher en commissaris van de Koning Wim van de Donk vonden het geweldig dat Van Gerwen het sportjaar 2017 zo 'koelbloedig' heeft ingezet. "We buigen heel diep voor jou. Jullie toeschouwers zijn het bewijs van het Van Gerwen-effect. Dat darts wel degelijk topsport is. Laten we stoppen met die discussie", aldus Van de Donk, die Van Gerwen een zilveren cadeau gaf en diens vrouw en moeder bloemen.

Wachten op privacy instellingen...

Wim van Engeland had uiteraard ook lovende woorden. De locoburgemeester van de gemeente Heusden, waar Vlijmen onder valt, benoemde hem tot ambassadeur van Dromen. Doen. Heusden. Dit is een project van de gemeente waarmee ze inwoners met dromen wil helpen die te verwezenlijken. Na een half uur waren de plichtplegingen voorbij en had een confettikanon zijn werk moeten doen. Helaas: een technisch mankement gooide roet in het eten.

Wachten op privacy instellingen...

Kou trotseren voor held MichaelDat en de winterse kou kon het publiek niets schelen. Michael was en is hun grote held. "Bij deze huldiging aanwezig zijn is me alles waard", vertelde één van de toeschouwers van het eerste uur, waarna hij spontaan met anderen 'O Michael van Gerwen' inzette. En zo kregen ze het vanzelf wel warm.      
'Beetje onwennig'Terwijl het volk toestroomde, tegen een uur of zeven hadden zich al ongeveer tweeduizend mensen verzameld, werd eerder op de avond ín de sporthal een persconferentie gehouden. "Wel een beetje onwennig, zoveel pers, ik voel me net een profvoetballer", zei Van Gerwen.
Nadat hij van de eerste emoties was bekomen, bleek hoe groot zijn ambitie is: "Nog vijf keer wereldkampioen worden." Van verzadiging is na zijn tweede wereldkampioenschap darts nog lang geen sprake. Voor de persconferentie was veel belangstelling, van media uit binnen- en buitenland.  

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Grondige voorbereidingMedewerkers van de gemeente Heusden zijn de afgelopen dagen in touw geweest om alles op tijd klaar te hebben voor het feest. Inclusief opbouw podium, aanbrengen verlichting, testen van geluid, plaatsen van hekken en afzetten van wegen. Ook de politie had 's middags al mensen op de been om de drukte in goede banen te kunnen leiden.      
Reactie van Mark RutteVan Gerwen werd maandagavond wereldkampioen door in een spannende finale de man te kloppen, die de twee voorgaande edities had gewonnen, Gary Anderson. De winst van de ‘Dutch destroyer’ leidde tot de meest uiteenlopende reacties van diverse zijden, onder wie premier Mark Rutte.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.