Vertrek van Gudelj bij Ajax naar China ook goed voor NAC, tonnen naar Breda

5 januari 2017 om 19:13
nl
NAC Breda kan een kleine drie ton tegemoet zien. Dit is het bedrag dat de Jupiler-Leagueclub volgens De Telegraaf opstrijkt voor de opleiding van Nemanja Gudelj.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De middenvelder is door Ajax verkocht aan de Chinese club Tianjin Teda. Hij tekent een driejarig contract. Ajax krijgt 5,5 miljoen euro voor de speler, die niet meer bij de selectie zat.
Gudelj doorliep de jeugdopleiding bij NAC, werd daarna verkocht aan AZ en maakte daarna de overstap naar Ajax.
Doorverkooppercentage
Het is de derde keer dat Nemanja Gudelj de clubkas van NAC Breda spekt. Gudelj verkaste in 2013 voor ca. 2,3 miljoen euro naar AZ in Alkmaar. Twee jaar later maakte Gudelj de overstap naar Ajax. De Amsterdammers betaalden een transfersom van ongeveer 6 miljoen. De Bredase club had een doorverkooppercentage bedongen. Inclusief een opleidingsvergoeding en solidariteitsbijdrage leverde dat NAC ongeveer 600.000 euro op. Ook van de transfersom van ongeveer 5,5 miljoen die Ajax ontvangt van Tianjin Teda voor Gudelj is ongeveer 270.000 euro voor NAC bestemd. Vermoedelijk gebruikt NAC het geld uit China om het verwachte begrotingstekort (700.000 euro) deels te dichten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.