Het zit er op, 80 uur ganzenborden: 'Ik begreep het spelletje gewoon niet meer!'

6 januari 2017 om 19:18 • Aangepast 21 november 2020 om 04:36
nl
Het zit erop. Tachtig uur ganzenborden. Het wereldrecord was al verbroken bij 74 uur, maar de vriendengroep uit Vught ging door tot tachtig uur. "Ik ben diep gegaan", zo zei Marcel na afloop tegen Omroep Brabant. "Op een gegeven moment begreep ik het spelletje gewoon niet meer door al dat slaaptekort."
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

Op hun tandvlees gingen ze de laatste uurtjes door. Ze waren behoorlijk vermoeid uit en echt gezellig was het niet meer.
Deelnemer Guus Peters vertelde hoe het vooral een strijd tegen vermoeidheid was. “Het is echt vechten tegen je slaap. Het einde van de nacht en het begin van de ochtend zijn de zwaarste momenten,” vertelde de marathondobbelaar met een glazige blik.
LEES OOK: 'We kunnen gaan aftellen': ganzenborders in Vught over de helft
Vermoeidheid“Toen we hoorden dat het record verbroken was, kregen we weer een boost.” Ondanks deze ‘boost’ eist de vermoeidheid wel zijn tol. “De coördinatie gaat achteruit. Het optellen en de juiste gans op de juiste plek zetten, kost in de loop van de tijd steeds meer moeite,” verklaarde Guus.

Wachten op privacy instellingen...

Van een gezelschapsspel kun je onder deze extreme omstandigheden bijna niet meer spreken. Zoals je kon zien op de livestream, hielden de jongens de moed er nog even in. Guus hoefde echter na deze duursessie geen ganzenbord meer te zien. “Ik vind het echt niet zo’n leuk spel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.