Brabants feestje in Dakar: twee ritzeges en De Rooy eerste in klassement

6 januari 2017 om 21:22
nl
Het was vrijdag een superdag voor de Brabantse deelnemers aan de Dakar Rally. Gerard de Rooy en Kees Koolen wonnen een etappe in de loodzware wedstrijd. De Rooy won met zo’n grote voorsprong, dat hij nu ook eerste staat in het algemeen klassement.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Door problemen met zijn banden verloor de trucker uit Son eerder in de week kostbare tijd. Het leek toen voor hem een lastige opgave te worden om nog een rol van betekenis te spelen in het klassement, maar twee dagzeges verder ziet de wereld er voor De Rooy compleet anders uit.
LEES OOK: Gerard de Rooy na dubbelslag in Dakar Rally: 'Alles is perfect gegaan'
Eerste succes voor KoolenKoolen, die op een quad de rally rijdt, lag de hele dag op kop. De coureur uit Bergeijk versloeg de Fransman Vitse met ruim negen minuten. Het was voor de eerste keer dit jaar dat Koolen als eerste over de eindstreep reed.
De etappe van vrijdag werd vanwege slechte weersomstandigheden ingekort. Bij de neutralisatie was de finish getrokken. De deelnemers mochten het tweede gedeelte van de race van de organisatie niet rijden.
LEES OOK: Kees Koolen pakt etappezege in Dakar: 'Awesome!'
Erik van Loon uit Eersel eindigde vrijdag net buiten de top tien bij de auto's. Hij kwam ruim een half uur na winnaar Loeb over de eindstreep. Van Loon speelt in het algemeen klassement geen rol van betekenis meer, na problemen met benzine eerder deze week.
LEES OOK: De uitslagen van de Brabanders in etappe 5
In een liveblog hielden we je de hele dag op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Rally. Lees alles hieronder rustig terug.[scribblelive:http://scrbliv.me/2452475]De liveblog kun je ook terugkijken in een groot scherm.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.