'Ga niet de weg op als het niet hoeft', code oranje vanwege gladheid door sneeuw en ijzel

6 januari 2017 om 21:32 • Aangepast 21 november 2020 om 04:36
nl
Het KNMI heeft voor de nacht van vrijdag op zaterdag code oranje afgegeven voor het hele land. Er is grote kans op gladheid door sneeuw en/of ijzel die vanuit het westen over het land trekt. Het begint met sneeuw die Iater overgaat in onderkoelde regen of motregen, wat tot ijzel kan leiden.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Mensen die niet per se weg hoeven, kunnen dat ook beter niet doen. Rijkswaterstaat waarschuwt daarvoor. Het kan glad worden op de wegen en dat kan leiden tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden.

Wachten op privacy instellingen...

De gladheid duurt in het westen van de provincie tot twee uur zaterdagmiddag, meldt de VerkeersInformatieDienst. In de oosten kan dit duren tot wel zeven uur 's avonds.
Voldoende afstand en langzaam rijdenRijkswaterstaat geeft mensen die wél in de auto stappen krijgen het advies de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden. "Dat betekent voldoende afstand houden en langzaam rijden."
"Zaterdag overdag valt er nog geruime tijd winterse neerslag in de vorm van lichte ijzel, in het zuidoosten aanvankelijk nog als sneeuw. De temperatuur loopt van het westen uit langzaam op waarmee de gladheid vanaf het einde van de ochtend geleidelijk verdwijnt. In het oosten en zuidoosten kan de gladheid echter tot in de avond aanhouden", aldus het KNMI.

Mogelijk vertragingen op Eindhoven AirportEindhoven Airport waarschuwt voor mogelijke vertragingen en uitval van vluchten vanwege de ijzel en sneeuw. "Het lastige is, dat het moeilijk te voorspellen is. Dus we weten nu nog niet hoe de situatie morgenochtend is", vertelt een woordvoerder van de luchthaven. "Nu liggen we nog op schema en zijn er geen vertragingen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.