Video

Tientallen ongelukken op spekgladde Brabantse wegen, A58 weer open

7 januari 2017 om 14:25 • Aangepast 21 november 2020 om 04:35
nl
Door de ijzel zijn de Brabantse wegen zaterdagochtend veranderd in ijsbanen. Op de spekgladde wegen gebeurden tientallen ongelukken en aanrijdingen. Hierbij waren veelal vrachtwagens betrokken.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

LEES OOK: Gladheid zorgt voor grote problemen op A2 [FILMPJES]
De A58 vanuit Eindhoven in de richting van Tilburg was bij Moergestel enige tijd gestremd vanwege een geschaarde vrachtwagencombinatie. De vrachtwagen stond vast tussen beide vangrails. Iets na halfeen was de weg weer vrij. Het stuk van de A58 tussen Roosendaal en Breda dat zaterdagochtend werd afgesloten, is weer vrijgegeven. Volgens de VID was de weg uit voorzorg afgesloten. Maar volgens Rijkswaterstaat is er zaterdag in Brabant geen enkele snelweg uit voorzorg afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht is bij Deil eveneens een vrachtwagencombinatie geschaard. Op de weg zijn meerdere ongelukken gebeurd.
In de richting van Den Bosch raakte zaterdagochtend vroeg op de A59 bij Made een vrachtwagen op zijn kant. De truck is nog niet weggesleept.

Wachten op privacy instellingen...

Flinke schuiversVeel weggebruikers die het aandurfden om zaterdagochtend de weg op te gaan, maakten flinke schuivers. In veel gevallen kwamen de automobilisten met hun auto tegen een vangrail aan, in een sloot terecht of reden tegen een boom.
Er kwamen onder meer meldingen van ongelukken in Asten, Sint Willebrord, Oosterhout, Sint-Michielsgestel, Ommel en Sint-Oedenrode.
Ga niet de weg opHet blijft een groot gedeelte van de dag glad in Brabant. De VID en Rijkswaterstaat adviseren niet de weg op te gaan als het niet per se nodig is. Voor het hele land geldt code oranje.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.