Is er een verband tussen de uitgebrande auto in Bavel en de dode Bredanaar? ‘Het is wel toevallig’

7 januari 2017 om 14:15 • Aangepast 21 november 2020 om 04:34
nl
De politie onderzoekt of de uitgebrande auto die vrijdagnacht is gevonden aan de Gilzeweg in Bavel iets met de dood van de 60-jarige Peer van der Linde te maken heeft.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De Bredanaar werd vrijdagavond in de Lunetstraat in zijn woonplaats doodgeschoten. Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk vindt het nog te voorbarig om te concluderen dat het de vluchtauto van de schutter zou zijn geweest. “Maar het is wel toevallig.” De auto is door de politie weggetakeld voor verder onderzoek.
LEES OOK: Man doodgeschoten in Breda, 'We onderzoeken of er sprake is van liquidatie'
Ook vanuit Belgie komen berichten dat een uitgebrande auto in Horendonk (bij Nispen) mogelijk iets met de schietpartij heeft te maken.

Wachten op privacy instellingen...

De Belgische politie wil niet veel kwijt over de auto. "Het is een standaardprocedure dat we de auto in dit soort situaties meenemen en onderzoeken. We kijken dan ook naar incidenten die zich in de omgeving hebben afgespeeld", aldus een woordvoerder.
SchotenVerder is de politie sinds afgelopen nacht druk bezig met het onderzoek. Het slachtoffer kwam uit de kroeg op de hoek en werd op de Lunetstraat door een bestuurder of bijrijder van een auto neergeschoten. Van Hooijdonk: “We hebben inmiddels acht getuigen gehoord. Het zijn mensen die iets van de schietpartij hebben gezien, maar ook mensen die alleen de schoten hebben gehoord.”
De politie liet al eerder weten dat het slachtoffer een bekende van de politie is en dat een liquidatie niet wordt uitgesloten. “Er is nog niemand aangehouden”, aldus Van Hooijdonk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.