Video

Zesjarige Frens is wellicht de nieuwe Max Verstappen

7 januari 2017 om 20:42
nl
De zesjarige Frens uit Sint-Oedenrode zat zaterdagmiddag pas voor de derde keer in zijn leven in een kart. Toch wist hij in Lelystad de race voor zes- tot negenjarige talentjes te winnen. Wellicht komt de nieuwe Max Verstappen uit Brabant.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

Hij werd door de organisatie verkozen uit tientallen aanmeldingen. “Ze denken dat ik een goed kartkindje ben.” En daarom mocht Frens op het circuit in Lelystad laten zien wat hij in zijn mars heeft. “Het gaat er niet om hoe snel ik rij. Maar vooral hoe ik het doe.” Want een zes- of negenjarige, dat scheelt nogal, weet ook Frens’ vader Roel van der Zanden. “Ze kijken vooral naar leergierigheid.”
RacefamilieRacen zit bij familie Van der Zanden in het bloed. “Ik was vorig jaar Nederlands kampioen rallyen. En mijn vader was ooit kampioen jeep rallyen,” vertelt Roel. Aan enthousiasme was bij jonge Frens geen gebrek. “Hij zeurde al lang de oren van mijn kop dat hij wilde karten.”
Frens krijgt als winnaar een kart en twaalf kartlessen waarna hij zijn racelicentie krijgt. Dan mag hij deelnemen aan echte kartwedstrijden. Dat is waar ‘Mad Max’ ook ooit als piepklein jongetje begon. Maar heeft Frens ook zo’n agressieve rijstijl? “Alleen als het nodig is. Die jongen laat zijn kaas niet van zo’n brood eten,” lacht de trotse vader.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.