Video

'Hattrick' voor Mathieu van der Poel, veldrijder wint wéér NK

8 januari 2017 om 15:42 • Aangepast 21 november 2020 om 04:33
nl
Veldrijder Mathieu van der Poel is zondag in Sint-Michielsgestel voor de derde keer Nederlands Kampioen geworden. De 21-jarige renner van Beobank-Corendon reed het grootste deel van de wedstrijd alleen voorop. Op het modderige parcours werd Corné van Kessel uit Veldhoven tweede, de derde plaats was voor Joris Nieuwenhuis.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

Voor Van der Poel was het de derde keer op rij dat hij het NK Veldrijden won. Vorige week liep hij nog een nekblessure op bij een val in de cross van Loenhout, maar dat hield hem zondag in Sint-Michielsgestel niet tegen.
"Ik voelde me vrij snel comfortabel. Toen was het een kwestie van geen fouten meer maken en toen wist ik dat ik binnen was", meldde Van der Poel na de wedstrijd. "Het WK is natuurlijk het grotere doel. Maar ik ben heel blij dat ik deze trui al heb. Het is wel belangrijk om die als reserve te hebben."

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: IJzersterke Marianne Vos wint zesde Nederlandse titel veldrijden
Samen over de finishVan Kessel bepaalde het tempo in het begin van de wedstrijd. Voor Lars Boom uit Vlijmen ging het te snel, hij kon de kopgroep niet bijhouden.
Na twee ronden kwam de top 3 nog gezamenlijk over de finish, maar de titelverdediger liet de concurrentie al snel achter zich.

Wachten op privacy instellingen...

Onze fotograaf was aanwezig bij het NK veldrijden en zag hoe Mathieu van der Poel de concurrentie kansloos liet. De fotoserie is hier te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.