Phillip Cocu tevreden over oefentrip PSV: 'Dit zijn morele opkikkers' [VIDEO]

8 januari 2017 om 22:37 • Aangepast 21 november 2020 om 04:32
nl
PSV-trainer Phillip Cocu kijkt met een tevreden gevoel terug op de oefentrip in Spanje. “We hebben een goede week gehad”, zei hij na de 2-1 zege op SC Freiburg.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

“Drie mogelijkheden en twee goals is precies wat we nodig hebben. Dit was in vele opzichten een belangrijke zege en dit geeft vertrouwen voor het team.”
“Iedereen heeft bijna 90 minuten gespeeld. We hebben er bewust voor gekozen iedereen te laten spelen. Ze hebben het prima gedaan.”[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/818162699452514304] Morele opkikkers PSV verloor zaterdag nog dik van Borussia Dortmund, maar over twee wedstrijden waren er volgens Cocu een aantal grote plussen. Zo stopte Jeroen Zoet een strafschop, scoorde Luuk de Jong en was Marco van Ginkel direct belangrijk bij zijn rentree. “Dat zijn absoluut morele opkikkers”, aldus Cocu. “Het lijken kleine details, maar dat zijn belangrijke dingen.”
Van Ginkel, die de strijd om het Eindhovense middenveld nog wat verder op scherp zet, besefte echter ook dat pas de volgende wedstrijd écht telt. “Uiteindelijk moeten we ‘t volgende week doen tegen Excelsior. Ik denk dat iedereen daar klaar voor is.”[Tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/818165777446633472]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.